Thaise noedelsalade met tofu

De Thaise keuken is één van onze favoriete keukens. De gerechten zijn vaak voedzaam, lekker én ook nog eens super snel om klaar te maken. Dit gerecht is hier een perfect voorbeeld van! De combinatie tussen gemarineerde tofu, pinda’s en de soja-sesam-limoen dressing is namelijk fantastisch en staat zo op tafel ;D. 

Lees meer »

Valentijnsdag paddenstoelen risotto

Over een paar dagen is het alweer Valentijnsdag. Wij houden van deze dag, want een beetje extra liefde in de wereld kan geen kwaad! Op Valentijnsdag is het natuurlijk heerlijk om lekker uit eten te gaan met je geliefde. Helaas kan dat dit jaar niet, maar wij vinden dat dat de pret niet mag drukken. 

Lees meer »

Wortel-pompoensoep

Deze heerlijke stevige wortel-pompoensoep is zeer smaakvol en vullend en past helemaal bij deze tijd. Wij vinden het allebei heerlijk om tijdens een koude winterdag lekker binnen te zitten met een warme kop soep. Bonus: een soep is een hele goede manier om extra veel groentes binnen te krijgen. Scroll snel verder voor het (makkelijke) recept!

Lees meer »

Vegan kruidnoten truffels

Sinterklaas is natuurlijk niet compleet zonder kruidnoten. Deze kruidnoten truffels van ‘Wat eet je dan wel?’ (https://wateetjedanwel.nl/kruidnoten-truffels/) zijn op z’n zachtst gezegd hemels. Ze zijn verslavend lekker en perfect om in de Sinterklaas mood te komen! Bovendien maak je ze zo en doet de koelkast het meeste werk voor je. Wij vonden ze zo heerlijk dat ze binnen 2 dagen op waren en we kunnen nu al niet wachten om ze weer te maken.

Lees meer »

Zomerse bessensmoothie

Het is herfst: de perfecte tijd voor havermoutjes, pompoenen en soepen. Wij halen echter graag nog even de zomer in huis met deze lekkere en vullende bessensmoothie. Door de combinatie van vezels, eiwitten en gezonde vetten voel je je na het drinken van deze smoothie voldaan en voorkom je dat je na een uur alweer trek hebt. Perfect om mee te ontbijten dus!

Lees meer »

Bananenbrood met hazelnoten en chocolade

Na bijna 8 jaar plantaardig eten had Michelle nog nooit zelf bananenbrood gemaakt. Was she even a true vegan? Daar moest verandering in komen! Bananenbrood is al jaren hip onder zowel vegans als niet-vegans en dat is niet voor niks. Het brood (dat eigenlijk meer weg heeft van een cake) smaakt namelijk heerlijk, is ideaal als tussendoortje en is bovendien een perfecte manier om overrijpe bananen nieuw leven in te blazen.

Lees meer »

Vegan broodje shoarma

Iedereen houdt wel van een lekker broodje shoarma op z’n tijd. Gelukkig hoef je niets te missen als je geen vlees eet! Verschillende merken hebben heerlijke plantaardige shoarma ontwikkeld die, op een goed gevuld broodje, vrijwel niet te onderscheiden is van ‘echte’ shoarma. De hemelse knoflooksaus maakt het helemaal af. Lees snel verder en ontdek hoe je dit lekkere broodje zelf maakt.

Lees meer »