Thaise noedelsalade met tofu

Gepubliceerd op 12 november 2021 om 14:13

De Thaise keuken is één van onze favoriete keukens. De gerechten zijn vaak voedzaam, lekker én ook nog eens super snel om klaar te maken. Dit gerecht is hier een perfect voorbeeld van! De combinatie tussen gemarineerde tofu, pinda’s en de soja-sesam-limoen dressing is namelijk fantastisch en staat zo op tafel ;D. 

 

Vooral in de (na)zomer is dit een echte aanrader, maar who cares wij maken hem net zo lief in de herfst/winter! Maak hem bijvoorbeeld als diner of neem hem mee als lunch. Ben je ook nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!


Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 porties zilvervlies rijstnoedels
  • 200 gram tofu
  • halve komkommer
  • 1 halve rode paprika
  • 1 halve gele paprika
  • 1 winterwortel of 2 bospenen
  • 2 handjes taugé
  • 2 handjes pinda’s
  • 7 el sojasaus
  • 1 cm verse gember
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl sesamzaadjes
  • sap van een kwart limoen

 

Bereiding

Hak de gember zo fijn mogelijk. Snijd de tofu in kleine blokjes. Doe de tofu in een kom en voeg hier 2 el sojasaus en de fijngehakte gember aan toe. Meng dit, voorzichtig zodat de tofu niet stuk gaat, goed door elkaar. Laat dit minstens 15 minuten zo staan (maar onze voorkeur: een paar uur op deze manier laten marineren in de koelkast). Kook vervolgens de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de noedels daarna af met koud water en zet ze apart.

 

Verhit een pan met olie en bak de tofu in 7 á 8 minuten gaar en een beetje krokant. Onze ervaring is dat dit ook wel wat langer kan duren en dat de marinade gigantisch aan de pan kan blijven plakken. Dit doet niks af van de smaak en de pan wordt weer snel schoon ;). Blijf de hele tijd goed omscheppen, zodat het niet te vast gaat zitten aan de pan. 

 

Snijd de komkommer in blokjes, de paprika in kleine reepjes en rasp de wortel. Was de taugé. Doe al deze groenten in een schaal en hussel ze goed door elkaar. Maak nu de dressing door de 5 el sojasaus, agavesiroop, het limoensap en de sesamzaadjes met elkaar te mengen. Verdeel de noedels, groenten, tofu en pinda’s over de borden. Besprenkel de noedelsalade met de dressing en je bent helemaal ready! 

 

Tip: Als eerste tip willen we graag meegeven dat je kunt variëren met de ingrediënten als je bijvoorbeeld niet van bepaalde groenten houdt. Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld al voorgemarineerde tofu of gerookte tofu kopen, zodat je de marinade achterwege kunt laten. Als tweede tip willen we nog meegeven dat de leftovers de volgende dag ook nog érg lekker zijn om mee te nemen als lunch, geniet er van!! :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.