Iedereen houdt wel van een lekker broodje shoarma op z’n tijd. Gelukkig hoef je niets te missen als je geen vlees eet! Verschillende merken hebben heerlijke plantaardige shoarma ontwikkeld die, op een goed gevuld broodje, vrijwel niet te onderscheiden is van ‘echte’ shoarma. De hemelse knoflooksaus maakt het helemaal af. Lees snel verder en ontdek hoe je dit lekkere broodje zelf maakt.
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 (volkoren) pita’s
- 1 bakje plantaardige shoarma (wij gebruikten
die van het AH merk Vandaag Vegetarisch) - 50 gram ijsbergsla
- 0.5 rode ui, gesneden
- 1 tomaat, gesneden
Ingrediënten voor de saus
- 2 eetlepels mayolijn
- 50 ml sojayoghurt
- 1 el bieslook, gesneden
- 1 tl peterselie, gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- Een scheutje citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Wat sriracha/pittige saus voor de liefhebber
Bereiding
Bak de shoarma gaar in een beetje olijfolie. Toast ondertussen de pita’s in de broodrooster tot ze warm zijn. Meng alle ingrediënten voor de saus in een bakje, proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Snijd de pita’s vervolgens open en vul ze met de shoarma, de ijsbergsla, de rode ui en de tomaat. Maak de pitabroodjes af met de knoflooksaus en genieten maar. Eetsmakelijk! Tip: probeer de vulling van het pitabroodje gelijkmatig te verdelen. Zo komen alle smaken optimaal naar voren.
Reactie plaatsen
Reacties