Deze heerlijke stevige wortel-pompoensoep is zeer smaakvol en vullend en past helemaal bij deze tijd. Wij vinden het allebei heerlijk om tijdens een koude winterdag lekker binnen te zitten met een warme kop soep. Bonus: een soep is een hele goede manier om extra veel groentes binnen te krijgen. Scroll snel verder voor het (makkelijke) recept!
Ingrediënten
- 3 winterpenen
- 1 (kleine) pompoen
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 grote uien, gesnipperd
- 1 rood pepertje, gesneden, zaadjes eruit
- Stukje gember (duimgrootte) geraspt
- 2 groenten-bouillonblokjes
- 750 ml water
Bereiding
Schil de winterpenen en pompoen en snijd ze in stukken. Fruit de ui, knoflook, gember en het pepertje aan in olie. Voeg de wortels, pompoen, water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Zet laag en laat in +/- 20 min. gaar worden. Haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (hoeft niet, maar dit doen we zelf wel).
Wij eten deze soep bijvoorbeeld graag met geroosterd brood met (vegan) pesto! Wel iets om op te letten: deze soep bevat niet echt een eiwitbron. Wanneer je de soep eet is het dus wel belangrijk om in je andere maaltijden een eiwitbron op te nemen. Ook zou je de soep wat eiwitrijker kunnen maken door er wat linzen of witte/cannellini bonen doorheen te pureren. Omdat je daar bijna niets van proeft zorgt het voor een ongemerkte eiwit- en vezelboost!
Tip: garneer eens met wat verse koriander als je dat lekker vindt!
Reactie plaatsen
Reacties