Sinterklaas is natuurlijk niet compleet zonder kruidnoten. Deze kruidnoten truffels van ‘Wat eet je dan wel?’ (https://wateetjedanwel.nl/kruidnoten-truffels/) zijn op z’n zachtst gezegd hemels. Ze zijn verslavend lekker en perfect om in de Sinterklaas mood te komen! Bovendien maak je ze zo en doet de koelkast het meeste werk voor je. Wij vonden ze zo heerlijk dat ze binnen 2 dagen op waren en we kunnen nu al niet wachten om ze weer te maken.
Ingrediënten (voor ongeveer 32 truffels)
- 200 gram kruidnoten
- 150 gram plantaardige naturel roomkaas (bijv. die van Violife) op kamertemperatuur
- 100 gram pure chocolade (wij gebruikten de pure chocolade van Tony’s Chocolonely)
- 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
Bereiding
Maal de kruidnoten fijn in een keukenmachine (let op: dit maakt een erg hard geluid haha!). Meng de plantaardige roomkaas erdoor en kneed de ingrediënten met schone handen door elkaar. Draai vervolgens 32 gelijke balletjes van het mengsel en leg deze op een stuk bakpapier op een bord. Zet het bord een half uur in de koelkast. Smelt de chocolade dan in de magnetron en roer de kokosolie er doorheen. Doop de balletjes vervolgens met een vork in de chocolade zodat deze omhuld worden door een laagje chocolade. Leg de balletjes weer op het bakpapier en zet het bord weer een half uur in de koelkast. Dan zijn de truffels klaar! Eetsmakelijk en geniet ervan (maar dat gaat zeker lukken denken wij).
Tip: de truffels zijn nóg lekkerder wanneer ze een nachtje in de koelkast hebben gestaan!
Reactie plaatsen
Reacties